Zoom professzionális fogfehérítés

A páciensek 80%-át zavarja fogai sárgasága, mégsem mernek rákérdezni a szakembereknél a fogfehérítés lehetőségére. 75% a pácienseknek már ki is próbált valamilyen fogfehérítő eljárást, de nagy számban elégedetlenek az eredménnyel. Mi most bemutatjuk az általunk használt rendelői fogfehérítő rendszert, a Philips Zoom White Speedet.

Mi is az a Philips Zoom Advanced Power rendelői fogfehérítés?

A Philips 20 éves tapasztalattal rendelkezik és világelső a professzionális fogfehérítés terén. A Philips Zoom professzionális fogfehérítő rendszere teljes mértékben megfelel az érvényben lévő EU-s jogszabályoknak, hiszen a fehérítő gélt, és a hetedik generációs Philips Zoom White Speed LED lámpát is e jogszabályokat követve fejlesztették. A fogfehérítés egy bonyolult kémiai folyamat, melynek során a fehérítő gél a White Speed LED lámpa speciális kék fényére aktiválódik.

Nem károsítja a fogaimat a fogfehérítés?

Nem. Klinikailag bizonyított, hogy az általunk használt professzionális termékek biztonságosak, és nem károsítják a fogakat.

Milyen mellékhatásai lehetnek a fogfehérítésnek?

A leggyakoribb mellékhatás a fogak és az íny érzékenysége. Fogorvosaink és dentál higiénikusaink segítenek minimalizálni a fellépő kellemetlenségeket.

Mik befolyásolják, illetve okozzák a fogak elszíneződését?

 • öröklött tényezők (veleszületett zománc diszpláziák)
 • szájápolási szokások (a lepedék és a fogkő hatására is elszíneződnek a fogaink)
 • életviteli szokások (dohányzás)
 • táplálkozási szokások (vörösbor, kávé, tea, bizonyos gyümölcsök, fűszerek stb.)
 • életkor (időskorban a nagyfokú mineralizáció hatására sárgulnak a fogak)
 • gyógyszerek okozta elszíneződés pl. gyerekkorban szedett antibiotikum (tetracyclin)

Mennyi ideig tart a fogfehérítésem eredménye?

Ez nagyban függ a szokásainktól és a genetikánktól. A kávézás, színező ételek, italok fogyasztása, az öregedés mind befolyásolják a fehérítésünk élettartalmát. Bizonyos esetekben akár 3 évig is szép az eredmény, de lehet, hogy évente is fel kell frissíteni a fehérítést egy otthoni fehérítő sínnel.

Szükséges e valamilyen előkészület a fogfehérítés előtt?

A fehérítést megelőzően érdemes egy konzultáción részt venni, ahol a fogorvos megvizsgálja a fogak állapotát és meg lehet beszélni az esetlegesen felmerülő kérdéseket. Minden fogfehérítés előtt kötelező a fogkő eltávolítása!

Kiknél nem alkalmazható, nem javasolt a fogfehérítés?

 • várandósoknál és szoptatós kismamáknál
 • komoly szisztémás betegségek esetén (AIDS)
 • fényérzékeny pácienseknél (Psoriasis)
 • fotoreaktív betegeknél (ciprofloxacin antibiotikum szedése után)
 • súlyos fogágybetegség esetén először a fogágy állapotát kell rendezni utána, lehet csak a fehérítést elvégezni

Fehérítés után használhatok szájöblítőt?

Lehetőség szerint ne. A legtöbb termék elszíneződést okozhat. Ha mindenképp szájöblítőt szeretne használni, akkor az Elmex Sensitivet ajánljuk a fehérítés után.

Milyen fogkrémet használhatok a kezelés után?

Nincs szabályozva, az egyetlen kritérium csak az, hogy fehér színű legyen a paszta, ne legyenek benne színező anyagok. Fogérzékenység esetén valamilyen „Sensitive” fogkrémet érdemes használni a kellemetlenségek csökkentésére.

Mennyi ideig tart a fogfehérítő kezelés?

A fogkő eltávolítással együtt körülbelül 2 órát vesz igénybe.

Mi fog velem történni a fogászati székben?

Egy professzionális fogkő eltávolítás és polírozás előzi meg a fogfehérítést. Utána egy izoláló rendszerrel eltartjuk az ajkat, és gondosan lefedjük az ínyt a fogak körül. Felvisszük a fogak külső felszínére a fehérítő gélt. Mindezek után a lámpa hatására aktiválódik a gél, és megindul a fogak fehéredése.

Oda kell figyelnem valamire a kezelést követően?

A kezelés eredményének maximalizálása miatt, nagyon fontos hogy ne fogyasszon színes ételeket, italokat 3 napig a kezelést követően (pl. kávé, tea, vörösbor, paprikás, színes fűszeres ételek). Kerülni kell továbbá a dohányzást és a színes fogkrémeket, szájöblítőket.

Koronákat töméseket is lehet fehéríteni?

Sajnos nem. A fehérítés csak a saját fogakat képes kifehéríteni, ha vannak régi koronák, tömések akkor számolni kell annak a lehetőségével, hogy azok esetleg zavaróan más színűek lehetnek, így cserélni kell őket.

Mennyi időt kell várni fehérítés után, ha új töméseket szeretnék csináltatni?

Fehérítés után minimum 2 hetet kell várni az új tömések készítésével, mert a fehérítő anyag megzavarja a tömésnél használatos ragasztó hatását.