Fogak közötti rés (diasztéma) zárása 8 darab E.max teljes kerámia koronával

Fiatal nő páciensünk a következő kérésekkel kereste fel rendelőnket:

 • Fiatal és igen dekoratív nő lévén nagyon zavarta a fogai közötti rés (diasztéma).
 • Nem szeret mosolyogni a fogai miatt.
 • Szeretné visszanyerni önbizalmát a fogak esztétikai rehabilitációjával.
 • Egységes, szép, fehér fogakat szeretne, rések nélkül. Tudja, hogy az egészséges fogait le kell csiszolni ehhez, de mindenképp szeretné megszépíteni mosolyát.

Előtte

Utána

E.max teljes kerámia koronák készítése (10 munkanap)

Az első találkozás alkalmával panorámaröntgen-felvételt és sok fotót készítettünk a fogakról. Dr. Suba és a páciens átbeszélték a lehetőségeket, és úgy döntöttek, hogy teljes kerámia koronák készüljenek a felső fogakra (8db). Mivel fogai nem tömöttek, gyökérkezeltek, hanem szép egészségesek, így E.max (IVOCLAR) teljes kerámia koronákra esett a választás, melyek igazán szép és esztétikus megoldást jelentenek ilyen esetekben.

Amit a porcelán teljes kerámia koronáról tudni érdemes:

 • A frontfogak, méretét, pozícióját, színét és formáját képes megváltoztatni.
 • Frontfogak esztétikai hibáinak látványos korrigálására alkalmas, mint például fogtorlódások, fogak közötti rések (diasztéma), elszíneződések, letört metszőélek és fogfehérítéssel nem korrigálható zománcfejlődési hibák.
 • Fémcsappal felépített fogak esetében nem alkalmazható, mert szürkés, fekete árnyalat észlelhető a teljes kerámia korona alatt.
 • Az E.max korona nem tartalmaz fémet (fémmentes korona, fogpótlás), így a magas esztétikai követelményeknek is megfelel.
 • Kevesebb foganyagot, zománcot kell lecsiszolni a hagyományos fémkerámia koronákhoz viszonyítva.
 • A teljes kerámia koronák mérete és színe tökéletesen a saját fogainkhoz igazítható.
 • Megszokásuk nem okoz nehézséget, mivel elég vékonyak, és nem zavarók a nyelvnek, ajaknak.
 • Teljes kerámia koronák készítésénél néhány egyéb szempontot is nagyon fontos figyelembe venni. Egy erősen csikorgató, fogszorító beteg esetében (bruxizmus), nem ajánlott a teljes kerámia koronák készítése.

A fogak lecsiszolása és előkészítése után precíziós lenyomatot vettünk a fogakról. Fogkő-eltávolítást és Zoom AP rendelői fogfehérítést végeztünk, hogy az új fogszínhez tudjuk kiválasztani a teljes kerámia koronák színét a tökéletes mosoly elérése érdekében. A páciens összes kérését és fényképeit továbbítottuk a fogtechnikusnak. A teljes kerámia koronák elkészítése, próbája és ragasztása nagyon aprólékos, nagy precizitást és sok időt igénylő folyamat. Páciensünk mindvégig türelemmel és nyugalommal viselte a viszonylag hosszú kezeléseket. Elmondása alapján minden perc, amit a fogászati székben eltöltött megérte azért a végeredményért, amit kapott. Könnyeivel küszködve nézte a tükörben új mosolyát.

FONTOS!

Az elkészült fogpótlást is rendszeresen ellenőriztetni kell, ez a garancia feltétele is! Sokan úgy gondolják, hogy a fogpótlásokkal nem kell professzionális fogkő-eltávolításon részt venni, de ez tévhit! A fogpótlásokra is le tud rakódni a fogkő, és ilyen esetekben is nagyon fontos a rendszeres, dentálhigiénikus által végzett professzionális tisztítás, évenként legalább 1-2 alkalommal.

Előtte

Utána

Előtte

Utána

 

A megszépült mosoly

Kulcsszavak: E.max (IVOCLAR), teljes kerámia korona, fémmentes korona, fémmentes fogpótlás, esztétikai rehabilitáció, Zoom AP rendelői fogfehérítés, fogkő-eltávolítás, diasztéma, fogcsikorgatás, bruxizmus