Fogak közötti rés (diasztéma) zárása 6 darab E.max teljes kerámia koronával

42 éves nő páciensünk a következő kérésekkel kereste fel rendelőnket:

 • Nagyon zavarta a fogai közötti rés (diasztéma).
 • Szeretne végre szégyenkezés nélkül mosolyogni.
 • Egységes, szép, fehér fogakat szeretne, rések nélkül. Tisztában van vele, hogy ehhez le kell csiszolni az egészséges fogait.
 • Fogainak esztétikai rehabilitációjával együtt az önbizalmát is szeretné visszanyerni.

Előtte

Utána

E.max teljes kerámia koronák készítése (10 munkanap)

Az első találkozás alkalmával panorámaröntgen-felvételt és sok fotót készítettünk a fogakról. Mivel fogai nem tömöttek, gyökérkezeltek, nincsenek elszíneződve, hanem szép egészségesek, így az E.max (IVOCLAR) teljes kerámia koronák igazán szép és esztétikus megoldást jelentenek majd.

Panorámaröntgen-felvétel a kiindulási helyzetről

A fogak lecsiszolása, előkészítése után precíziós lenyomatot vettünk a fogakról, melyet a páciens összes kérésével és fényképeivel továbbítottunk a fogtechnikusnak. Professzionális fogkő-eltávolítást, polírozást és Zoom AP rendelői fogfehérítést végeztünk, hogy az új, fehérebb fogszínhez ki tudjuk választani a teljes kerámia koronák színét a tökéletes mosoly elérése érdekében. A teljes kerámia koronák elkészítése, próbája és ragasztása nagyon aprólékos, nagy precizitást és sok időt igénylő folyamat. Páciensünk nagyon elégedett az új fogaival, végre bátran mer mosolyogni és ezzel együtt önbizalma is megnőtt.

FONTOS!
Sokan úgy gondolják, hogy a fogpótlásokkal (koronákkal, hidakkal) nem kell professzionális fogkő-eltávolításon részt venni, de ez tévhit, hiszen a fogpótlásokra, a hidak alá is le tud rakódni a fogkő. Ahhoz, hogy az elkészült fogpótlás hosszú távon sikeres lehessen, nagyon fontos a rendszeres, dentálhigiénikus által végzett professzionális tisztítás, évenként legalább 1-2 alkalommal.

A kész teljes kerámia koronák a gipszmintán

Kontroll panorámaröntgen a végleges teljes kerámia koronákkal

Amit a porcelán teljes kerámia koronákról tudni érdemes:

 • Frontfogak esztétikai hibáinak látványos korrigálására alkalmas, mint például fogtorlódások, fogak közötti rések (diasztéma), elszíneződések, letört metszőélek, zománcfejlődési hibák, amiken a fogfehérítés nem tud segíteni.
 • A frontfogak méretét, pozícióját, színét és formáját képes megváltoztatni.
 • Fémcsappal felépített fogak esetében nem alkalmazható, mert szürkés, fekete árnyalat észlelhető a teljes kerámia korona alatt.
 • Az E.max korona nem tartalmaz fémet (fémmentes korona, fémmentes fogpótlás), így a magas esztétikai követelményeknek is megfelel.
 • Kevesebb foganyagot, zománcot kell lecsiszolni a hagyományos fémkerámia koronákhoz viszonyítva.
 • A teljes kerámia koronák mérete és színe tökéletesen a saját fogainkhoz igazítható.
 • Megszokásuk nem okoz nehézséget, mivel elég vékonyak, és nem zavarók a nyelvnek illetve az ajaknak.
 • Teljes kerámia koronák készítésénél néhány egyéb szempontot is nagyon fontos figyelembe venni. Egy erősen csikorgató, fogszorító beteg esetében (bruxizmus), nem ajánlott a teljes kerámia koronák készítése.

Előtte

Utána

Előtte

Utána